До 6 месеца затвор и глоба от 2 000 лева да

...
До 6 месеца затвор и глоба от 2 000 лева да
Коментари Харесай

До 6 месеца затвор и 2000 лева, ако откажете проба за алкохол и наркотици

До 6 месеца затвор и санкция от 2 000 лв. да заплаща водач, който е взел участие в злополука, само че откаже да му бъде изработен тест за алкохол или опиати, плануват промени в Наказателния кодекс, импортирани от ГЕРБ в Народното събрание. Това ще важи обаче в случай че действието не съставлява по-тежко закононарушение.

За по-тежките случаи депутатите оферират фрапантни ограничения. Те ще важат, в случай че се откри, че водачът е карал пийнал или дрогиран, избяга от мястото на престъплението, както и в случай че няма брошура, минал е на алено и кара с 50 км в час над допустимата скорост.

Ако при тези обстановки водачът аргументи обилни имуществени вреди се предлага да лежи в пандиза от 2 до 10 години. Ако пострада  и човек, само че остане жив, то глобата е от 4 до 12 години затвор, а при гибел – от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

Наредба планува промени в контролните точки при издаване на брошура

В тези случаи индивидът ще бъде лишаван от право да кара вечно, написа още в препоръчаните промени.

Съдът пък ще може да отнеме в интерес на страната транспортното средство, с което и породена злополуката, в случай че е негова благосъстоятелност. Ако не е, то съдът може да присъди той да заплати цената й.
 istock istock
В претекстовете си депутатите показват, че през предходната година в страната е имало 6983 тежки произшествия, при които са починали 524 души и са ранени 9080 индивида, от които 1796 тежко. Спрямо година по-рано тежките ПТП у нас са с 374 повече, а ранените са с 658 индивида повече. През последните три години КАТ е открила 9681 водачи, които са отказали да бъдат тествани за алкохол или опиати.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР